Tartsd velünk az irányt!

Workshop a Kereskedelmi és Iparkamarák Szakképzési- és Pályaorientációs Tanácsadói számára

Budapest, 2015.08.28.

2013. április 10-én került megrendezésre a TÁMOP 2.2.2 – 12 Projekt-végrehajtási Osztály és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara együtt működésében a Workshop a Kereskedelmi és Iparkamarák Szakképzési- és Pályaorientációs Tanácsadói számára című rendezvényünk. A résztvevők a kereskedelmi és iparkamarák pályaorientációs- és szakképzési tanácsadói voltak (56 fő), akik az ország egész területéről érkeztek. A helyszínt a BKIK biztosította.
 

 

A délelőtt folyamán bemutatásra került a TÁMOP-2.2.2-12/1-2012-0001 „A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése” című kiemelt projekt, kiemelve annak céljait, célcsoportjait és a fejlesztések körét.

Workshop a Kereskedelmi és Iparkamarák Szakképzési- és Pályaorientációs Tanácsadói számáraA résztvevők megismerhették a Nemzeti Pályaorientációs Portált és a portálon található tartalmakat. A pályaorientációs alapismeretek összefoglaló előadása keretbe foglalta a pályaorientációs munkát, átfogó képet adott a pályaorientációs tevékenységek folyamatáról, a tanácsadás formáiról, típusairól.

A pályaorientációs szolgáltatásokat nyújtó intézmények és szakemberek bemutatásával a résztvevők megismerhették az országban zajló pályaorientációs munkát.Workshop a Kereskedelmi és Iparkamarák Szakképzési- és Pályaorientációs Tanácsadói számáraA délután folyamán a résztvevők két csoportban dolgoztak, és lehetőségük volt megvitatni a pályaorientáció gyakorlati kérdéseit. A délutáni csoportmunka során több olyan téma is felmerült, melyek kiindulópontként szolgálhatnak a további munkához.
 

A workshop alkalmat adott arra, hogy a kamarák pályaorientációs- és szakképzési tanácsadói és a TÁMOP-2.2.2-12/1 kiemelt projekt munkatársai megismerhessék egymást és egymás munkáját. Megalapozta a további együttműködést és a közös munkát, amelyre mindkét fél részéről jelentős igény és szándék mutatkozott.

Vissza a hírekhez