Tartsd velünk az irányt!

Pályaorientációs és Állásbörze a Corvin Plázában

Budapest, 2015.08.28.

Az előzetes adatok szerint mintegy 7000 látogató vett részt a Nemzeti Munkaügyi Hivatal és Budapest Főváros Kormányhivatala Munkaügyi Központ közös rendezvényén, a 2013. április 19-i Pályaorientációs és Állásbörzén a budapesti Corvin Plazában.

A hivatalos megnyitón Pesti Imre Budapest Főváros kormánymegbízottja, Komáromi Róbert az NMH főigazgatója, valamint Dr. Sára Botond józsefvárosi alpolgármester köszöntötte a kiállítókat és a résztvevőket.


A standokon 10 órától 18 óráig összesen 41 cég és 25 partnerszervezet képviselője várta a látogatókat. A vállalatok több mint ezer nyitott pozíciót kínáltak az álláskeresőknek, akik a munkalehetőségek mellett a gyakornoki helyekről, az aktuális képzési és nyelvtanulási programokról is tájékozódhattak.

Zsúfolásig megteltek az első emeleti rendezvénytermek is, ahol az érdeklődők 12 előadást és 2 kerekasztal-beszélgetést hallgathattak meg. A Nemzeti Munkaügyi Hivatal részéről az elmúlt hetekben mintegy 50 kolléga vett részt a szervezési munkálatokban. Nekik ezúton is köszönjük a kitartó és lelkiismeretes közreműködést!

Pályaorientációs és Állásbörze a Corvin Plázában (Budapest, 2013. április 19.)Nagy népszerűségnek örvendett a Nemzeti Munkaügyi Hivatal „Karrier ösvény” standja, ahol a nap folyamán közel 200 érdeklődő vett részt komplex pályaorientációs tanácsadáson.

Első lépésként pályaérdeklődési kérdőíveket töltöttek ki a pályaválasztás, pályamódosítás előtt állók és a pályakezdő fiatalok a TÁMOP-2.2.2-12/1 kiemelt projekt munkatársainak segítségével, melynek eredményeként megismerhették személyes érdeklődési területeiket és az azokhoz tartozó pályaköröket, szakmacsoportokat.

Következő lépésként a szak- és felnőttképzési lehetőségekről, a hiányszakmákról és az ösztöndíjas képzési lehetőségekről kaptak tájékoztatást a Szak- és Felnőttképzési Igazgatóság munkatársaitól.

Ezt követően az önéletrajzuk elkészítéséhez, majd az állásinterjún való sikeres szerepléshez kaptak segítséget a TÁMOP-2.2.2-12/1 kiemelt projekt munkatársaitól. A Gór Nagy Mária Színitanoda növendékeinek közreműködésével, fórumszínház keretében élőben nézhették meg az interjúk tipikus hibáit és a sikeres állásinterjúk részleteit.

Pályaorientációs és Állásbörze a Corvin Plázában (Budapest, 2013. április 19.)A Budapest Főváros Kormányhivatala Munkaügyi Központ munkatársai CV ambulanciával és próbainterjúkkal várták az álláskeresőket, emellett a TÁMOP 1.1.4. „Munkaerő-piaci program a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért a Közép-magyarországi Régióban” című programról nyújtottak információt kiemelten a 25 év alatti álláskeresőknek.

A rendezvény kerekasztal-beszélgetésein érdekes témák hangzottak el többek között a fiatalok vállalkozóvá válásának lehetőségeiről és a kisgyermekes anyukák munkaerő-piaci helyzetéről.

A látogatók elsősorban álláskeresési céllal érkeztek, de sok résztvevőt vonzott az is, hogy megismerhesse az aktuális álláskeresési trendeket vagy segítséget kapjon a pályaváltás kérdésében. Az elégedettségi kérdőívek eredményei bizonyítják, hogy a látogatók az álláslehetőségekről szóló információk mellett a különböző tanácsadási szolgáltatásokat is rendkívül hasznosnak találták, elégedetten és motiváltan

Vissza a hírekhez