Tartsd velünk az irányt!

Megjelent az Életpálya-tanácsadás folyóirat második száma!

Budapest, 2015.08.28.


Megjelent az Életpálya-tanácsadás folyóirat második számaA TÁMOP-2.2.2-12/1-2012-0001 azonosítószámú „A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése” című kiemelt projekt keretében szerkesztett szaklap az életpálya-tanácsadás és a pályaorientáció témakörében közöl érdekes és naprakész információkat az érintett szakemberek számára.


Az Életpálya-tanácsadás folyóirat a Nemzeti Munkaügyi Hivatal gondozásában jelenik meg, a négy szaklapot tartalmazó szakképzési és felnőttképzési lapcsalád tagjaként.

A kiemelt projektben végzett szakmai munka során a kollégák elsődleges hangsúlyt fektetnek a munkaügyi, oktatási, illetve szociális területen dolgozó, részben vagy teljes mértékben pályaorientációs feladatokat ellátó szakemberek továbbképzésére, ismereteinek bővítésére. Ezen törekvésekhez igazodva a szaklap célja, hogy a kutatóknak, fejlesztőknek, a szolgáltatás területén dolgozóknak, vagy a hétköznapok jó gyakorlatait ismerőknek (pedagógusok, HR-szakemberek, kamarai tagok, tanácsadók) egyaránt lehetőséget adjon az új és hiteles információkon alapuló ismeretszerzésre és tájékozódásra.

 

Ízelítő a második lapszám tartalmából:
•    középiskolában végzett pályaorientációs jó gyakorlatok;
•    interjú az MKIK Oktatási és Szakképzési Kollégiumának alelnökével;
•    alternatív munkaerő-piaci szolgáltatások Magyarországon;
•    kutatási beszámoló az iskolai teljesítményt befolyásoló pszichológiai sajátosságokról;
•    pályaorientációt érintő legfrissebb nemzetközi események.

A második lapszám elektronikusan letölthető a Nemzeti Pályaorientációs Portálról (http://eletpalya.munka.hu/eletpalya-tanacsadas-folyoirat/2013.II.szam).
 

Vissza a hírekhez