Tartsd velünk az irányt!

Pályaválasztási Kiállítások novemberben is!

Budapest, 2015.08.28.

Az őszi pályaválasztási kiállítások sorozata az októberi rendezvények után hasonló intenzitással folytatódott novemberben is.
 

A TÁMOP-2.2.2-12/1 kiemelt projekt munkatársai novemberben összesen hét vidéki helyszínen várták pályaorientációs szolgáltatásaikkal az érdeklődő résztvevőket. A diákok pályaismeretet bővítő játékos feladatokon vehettek részt, illetve önismeretet mélyítő pályaorientációs kérdőívet tölthettek ki, valamint az eredmények átbeszéléséhez kapcsolódóan tanácsadásban is részesültek.

A kiemelt projekt szakemberei 2013. november 6-án Miskolcon, 8-án Tatán és Zalaegerszegen, 14-én Szekszárdon, 15-én Keszthelyen, 21-én Nyíregyházán és 28-án utolsó helyszínként Ózdon vettek részt a helyi pályaválasztási kiállításokon szakmai programjukkal. Az egyes helyszínektől függően hol önálló, hol az adott munkaügyi központ, illetve kirendeltség szakembereivel közös standon várták a diákokat. A kiemelt projekt pályaorientációs szolgáltatásait novemberben több mint 400 diák vette igénybe.

 

A szakmai fórumokon Zalaegerszegen Török Réka szakmai vezető, Szekszárdon Göncfalvi Anita pályaorientációs eszközfejlesztési referens, Keszthelyen és Nyíregyházán pedig Garay Magdolna pályaorientációs szakreferens tartottak előadásokat. Előadásaik témáját a Nemzeti Pályaorientációs Portál funkcióinak és a kiemeltPályaválasztási kiállítások novemberben is! projekt tevékenységeinek és eredményeinek bemutatása alkotta.

 

Az őszi pályaválasztási kiállítások sorozata 2013-ban véget ért. A pályájukat tervező, döntés előtt álló diákokat jövőre újra számos érdekes szakmai program várja szerte az országban. A pályaválasztáPályaválasztási kiállítások novemberben is!s azonban nem csak egy egyszeri döntés eredménye, hanem egy hosszabb folyamat része, ezért az egész iskolaév során fontos, hogy időt szakítsunk az önismeret növelésére és a pályaismeret bővítésére. A Nemzeti Pályaorientációs Portál által kínált öntájékozódási lehetőségek sokat segíthetnek ebben a folyamatban.

Vissza a hírekhez