Tartsd velünk az irányt!

Megjelent az Életpálya-tanácsadás folyóirat harmadik száma

Budapest, 2015.08.28.

 

Újra, immár harmadik alkalommal vehetik kézbe az érdeklődők a TÁMOP-2.2.2-12/1-2012-0001 azonosítószámú „A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése” című kiemelt projekt keretében szerkesztett Életpálya-tanácsadás folyóiratot.

Az életpálya-tanácsadás témakörében egyedülálló hazai szaklap cikkei és képei a pályaorientáció területéről közölnek érdekes és naprakész információkat a munkaügyi, oktatási, illetve szociális területen dolgozó, részben vagy teljes mértékben pályaorientációs feladatokat ellátó szakemberek szélesebb szakmai közönsége számára.

A folyóirat a Nemzeti Munkaügyi Hivatal gondozásában jelenik meg, a négy szaklapot tartalmazó szakképzési és felnőttképzési lapcsalád tagjaként.

A megújult vizuális arculatú szaklap folyamatosan tudósít a legújabb és legfontosabb tudományos kutatási eredményekről, hiteles, elemző és figyelemfelkeltő cikkeket jelentet meg az életpálya-tanácsadást érintő hazai és nemzetközi kurrens témákban.
 
 
Egy kis kedvcsináló a márciusi szám színes tartalmából:

• interjú a Borsod-Abaúj-Zemplén és a Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatóival;

• a finn pálya-tanácsadási rendszer tapasztalatai, hazai adaptálhatósága;

• középiskolában végzett pályaorientációs jó gyakorlatok;

• pályaválasztást segítő kompetenciamérés;

• kutatási beszámoló álláskeresőknek nyújtott tréning utánkövetéses hatékonyságvizsgálatáról;

• pályaorientációt érintő legfrissebb nemzetközi események.
 
 
 
fotó: Hanna Anttila,
Finnish National Board of Education
 
 

 

Olvasson bele harmadik lapszámunkba, amely elektronikusan letölthető a Nemzeti Pályaorientációs Portálról (http://eletpalya.munka.hu/eletpalya-tanacsadas-folyoirat/2014.III.szam).

Vissza a hírekhez