Tartsd velünk az irányt!

Karriergyár a Miskolci Egyetemi Napokon

Budapest, 2015.08.28.

A Nemzeti Munkaügyi Hivatal közreműködésével a Hegyalja Fesztiválon tavaly elsőként került bemutatásra a Karriergyár, mely idén országos turnéra indult, és a tokaji fesztivál mellett hét másik helyszínen is megjelenik.


A Karriergyár egy egyedülálló, új kezdeményezés, melynek célja, hogy fesztivál-közegben, oldott légkörben tudjon támogatást nyújtani a pályakezdő és álláskereső fiataloknak.
A fesztiválok területein külön program-helyszínt biztosít arra, hogy a leendő gyakornokok és potenciális munkavállalók, valamint a munkáltatók, kis- és középvállalkozások, nagyvállalatok, az állami szektor képviselői, HR-esek, oktatási intézmények, pályázók és az üzleti élet szereplői "nem nyakkendős" közegben találkozhassanak egymással. A tavalyi rendezvény sikerén felbuzdulva idén a Karriergyár további helyszíneken - egyetemi, ifjúsági és zenei fesztiválokon - is megjelenik.

A Karriergyár országos roadshow rendezvénysorozat nyitóalkalma a Miskolci Egyetemi Napokon (MEN) került megrendezésre, ahol a Nemzeti Munkaügyi Hivatal TÁMOP 2.2.2 - 12 Projekt-végrehajtási Osztályának munkatársai (Göncfalvi Anita, Tengerdy Krisztina, Garay Magdolna, Fehér János), valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának szakembere (Debrődi Eleonóra) különféle programokkal várta az érdeklődő fiatalokat.

 

 

Karriergyár a Miskolci Egyetemi Napokon (Miskolc, 2013. május 8-10.) Karriergyár a Miskolci Egyetemi Napokon (Miskolc, 2013. május 8-10.) Karriergyár a Miskolci Egyetemi Napokon (Miskolc, 2013. május 8-10.)

 


A Karriergyár helyszínén a fiatalok önéletrajz- és álláskeresési tanácsadáson vehettek részt, emellett lehetőségük volt próbainterjúra, és kitölthették a felsőoktatási kvízt is. A vállalkozó szellemű hallgatók az „Időkapszulában” kamera előtt mondhatták el, hogyan képzelik el az életüket öt év múlva, így rögzítve (karrier) terveiket, hogy a későbbiekben majd visszanézhessék, valóban sikerült-e megszerezniük a tervezett álommunkát, vagy éppen beindítaniuk életük vállalkozását.

A résztvevők között minden este napijegyeket sorsoltak ki a Hegyalja Fesztiválra. A Karriergyár szolgáltatásait az idei MEN-en közel 100 fiatal vette igénybe, akik nem csak a megnyert fesztivál jegyek miatt távoztak elégedetten a helyszínről.

Karriergyár a Miskolci Egyetemi Napokon (Miskolc, 2013. május 8-10.)A rendezvényen Dr. Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár - a Miskolci Egyetem öregdiákja – és Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere is részt vett. Kötetlen beszélgetés formájában találkoztak a hallgatókkal, akik személyes kérdéseket is feltehettek nekik.

Az államtitkár úr hangsúlyozta a roadshow céljával kapcsolatban, hogy minél több fiatalt szeretnének elérni kötetlen formában, és tájékoztatni őket lehetőségeikről a karriert, munkavállalást illetően. A beszélgetés után államtitkár és polgármester urak a hallgatókkal együtt sétáltak körbe az egyetemi napok, illetve az Egyetemváros területén, öregdiákként idézve fel emlékeiket.

A Karriergyár roadshow a nyár folyamán az alábbi helyszíneken várja az érdeklődő fiatalokat:


Karriergyár a Miskolci Egyetemi Napokon (Miskolc, 2013. május 8-10.)Fishing on Orfű – 2013. június 19–22.
Hegyalja Fesztivál – 2013. június 25–30.
EFOTT (Zánka) – 2013. június 25–30.
VOLT Fesztivál Sopron – 2013. július 3–6.
Campus Fesztivál Debrecen – 2013. július 17–21.
Kapolcs Művészetek Völgye – 2013. július 27. –augusztus 5.
Fehérvári Zenei Napok (FEZEN) – 2013. július 31.–augusztus 3.

Vissza a hírekhez