Tartsd velünk az irányt!

Tó, Party, Karriergyár – tóparti karrier vár…

Budapest, 2015.08.28.


A Karriergyár önálló programhelyszíne idén először jelent meg az EFOTT Fesztiválon, melyet ezúttal Zánkán az Új Nemzedék Központban rendeztek meg. Június 25. és 30. között több mint 88 ezer fiatal látogatott el a Balaton parti rendezvényre, ahol a zenei helyszínek koncertjei mellett számos alternatív program is várta a fesztiválozókat.


Tó, Party, Karriergyár – tóparti karrier vár… (EFOTT Fesztivál, Zánka, 2013. június 25-30.)

 

 

 

Az idei találkozó nagy eséllyel indulhat a „Legsportosabb Fesztivál” megtisztelő címért, hiszen a rendezvényen a kerékpáros túrázástól kezdve a strandröplabdáig, több mint 30 sportág kipróbálására nyílt lehetőség. A fesztivál másik erőssége a Civil Tér által nyújtott napközbeni alternatív programok voltak, melyeken több mint 90 civil és egyéb szervezet képviseltette magát, hogy megismertesse céljait a főiskolás/egyetemista közönséggel.

 


A Civil Tér színes kínálatát idén a Karriergyár programja tovább gazdagította. A Nemzeti Munkaügyi Hivatal munkatársai azt a feladatot tűzték ki célul, hogy kiemelt projektjeik üzeneteit eljuttassák az ifjúsághoz.


A TÁMOP-2.2.2-12/1A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése” című kiemelt projekt szakmai csapata óriás szakma-társasjátékkal, önéletrajz tanácsadással, próbainterjúra való felkészítéssel várta az érdeklődőket. A játékos feladatok és kötetlen beszélgetések kapcsán a szakemberek felhívták a figyelmet a pályaorientáció és az életpálya-menedzsment készségek - tervezés, döntés, problémamegoldás stb. - fontosságára.

Tó, Party, Karriergyár – tóparti karrier vár… (EFOTT Fesztivál, Zánka, 2013. június 25-30.)A TÁMOP-2.2.1-12/1A szakképzés és felnőttképzés minőségének és tartalmának fejlesztése” című kiemelt projekt munkatársai egy látványos szakma-szerencsekerék segítségével bővítették a résztvevők szakmákkal és képzésekkel kapcsolatos ismereteit.


A TÁMOP-2.4.8.-12A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése, a munkaügyi ellenőrzés fejlesztése” című kiemelt projekt munkatársai interaktív programok segítségével a munkavédelem, és a biztonságos munkahelyi környezet fontosságára hívták fel a figyelmet.

Tó, Party, Karriergyár – tóparti karrier vár… (EFOTT Fesztivál, Zánka, 2013. június 25-30.)

 

 

A változatos témaköröket érintő Karriergyár több mint 800 főhöz jutatta el üzenetét a fesztivál négy napja alatt. A helyszínt felkeresők különösen értékelték, hogy felkészült szakemberek válaszoltak kérdéseikre, akár a pályaorientáció, akár a szakképzések, vagy a munkavédelem területéről volt szó. A Karriergyár dogozói is elégedetten zárták a rendezvényt, hiszen a tapasztalatok azt igazolták, hogy a fesztiválon való megjelenés jó eszköze a fiatal célcsoportokkal való kommunikációnak: az oldott légkör és az informális környezet megteremti a lehetőségét a hatékony tájékoztatásnak, támogatásnak.

Vissza a hírekhez