Tartsd velünk az irányt!

Megjelent az Életpálya-tanácsadás folyóirat negyedik száma!

Budapest, 2014.11.10.

Megújult külsővel jelent meg a TÁMOP-2.2.2-12/1-2012-0001azonosítószámú „A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése” című kiemelt projekt keretében szerkesztett szaklap negyedik lapszáma! Az életpálya-tanácsadás és a pályaorientáció témakörében közöl érdekes és naprakész információkat az érintett szakemberek számára.

Az Életpálya-tanácsadás folyóirat a Nemzeti Munkaügyi Hivatalgondozásában jelenik meg, a négy szaklapot tartalmazó szakképzési és felnőttképzési lapcsalád tagjaként.

A kiemelt projektben végzett szakmai munka során a kollégák különös hangsúlyt fektetnek a munkaügyi, oktatási, illetve szociális területen dolgozó, részben vagy teljes mértékben pályaorientációs feladatokat ellátó szakemberek továbbképzésére, ismereteinek bővítésére. A szaklap célja –ezen törekvésekhez igazodva –, hogy a kutatóknak, fejlesztőknek, a szolgáltatás területén dolgozóknak, vagy a hétköznapok jó gyakorlatait ismerőknek (pedagógusoknak, HR-szakembereknek, kamarai tagoknak, tanácsadóknak) egyaránt lehetőséget adjon az új és hiteles információkon alapuló ismeretszerzésre és tájékozódásra.

Izelítő a negyedik lapszám tartalmából:

  • interjú Ritoók Magdával, a hazai pályatanácsadási rendszer meghatározó alakjával;
  • „Esélyek és lehetőségek” – civilek professzionális életpálya-tanácsadási szolgáltatásának bemutatása;
  • összefoglaló a pályaorientációs kérdőívek alkalmazhatóságáról;
  • tanulmány az élethosszig tartó pályaorientáció szektorközi megközelítéséről;
  • beszámoló a pályaorientációt érintő aktuális nemzetközi eseményekről és fejlesztésekről.

A negyedik lapszám elektronikusan letölthető a Nemzeti Pályaorientációs Portálról (http://eletpalya.munka.hu/eletpalya-tanacsadas-folyoirat).

Vissza a hírekhez