Tartsd velünk az irányt!

Dönts jól, jövőd a tét! Pályaválasztási kiállítás Nyíregyházán

Budapest, 2014.10.16.

75 kiállító és több ezer látogató - két napos pályaválasztási kiállítást szervezett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja. A nyíregyházi Bujtosi Szabadidő Csarnokban a kiállítók mellett a Munkaügyi Központ standján a TÁMOP-2.2.2-12/1 kiemelt projekt is képviseltette magát.

A rendezvény elsősorban a pálya-, és iskolaválasztás előtt álló általános-, és középfokú oktatási intézmények tanulói számára nyújtott segítséget abban, hogy „piacképes” szakmát válasszanak. Két napon keresztül rendkívül gazdag programmal: szakmabemutatókkal, tanácsadással, kiadványokkal, szórólapokkal, színes kulturális műsorral várták a látogatókat. A kiállító iskolák az általuk oktatott foglalkozásokat látványos gyakorlati bemutatókon keresztül népszerűsítették, az érdeklődők sok esetben aktívan is bekapcsolódhattak a standokon folyó „műhelymunkákba”.

A TÁMOP-2.2.2-12/1 „A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése” című kiemelt projekt szakmai programjával – a tavalyi évhez hasonlóan – idén is hozzájárult a rendezvény színvonalas megvalósításához és sikeréhez. A szakemberek pályatanácsadást biztosítottak a fiatalok részére azzal, hogy kitölthették az online érdeklődés kérdőívet önismeretük bővítésére, és az eredmények segítségével megismerhették a számukra ajánlott konkrét szakmacsoportok és foglalkozások listáját.

A rendezvény a diákok mellett a kísérő tanárok és a szülők számára is hasznos tájékozódási lehetőségeket kínált. A pedagógusok részére tartott szakmai fórumon Garay Magdolna pályaorientációs szakreferens mutatta be TÁMOP-2.2.2-12/1 kiemelt projektet, a második akciótervi időszak megkezdése óta elért eredményeket, valamint a Nemzeti Pályaorientációs Portál legújabb fejlesztéseit, külön kiemelve az általános iskolások számára fejlesztett érdeklődés és kompetencia kérdőíveket.

Vissza a hírekhez