Tartsd velünk az irányt!

Tartsd velünk az irányt! Pályaorientációs kiadvány általános iskolások számára

Budapest, 2014.10.10.

Október közepén jelent meg a Tartsd velünk az irányt! című kiadványunk. A pályaorientációs munkafüzet elsősorban a pályaválasztás előtt álló általános iskolás diákokat és az őket támogató pedagógusokat, szülőket segíti abban, hogy a tanulók sikeresen ki tudják választani a számukra legmegfelelőbb foglalkozást.

A jelenlegi magyarországi munkaerő-piaci helyzetben különösen hangsúlyos, hogy a fiatalok minden támogatást megkapjanak érvényesülési lehetőségeik megtalálásához, és a későbbi munkavállalói szerepük erősítéséhez. Fontos, hogy a pályaválasztással összefüggő kérdések már az általános iskolákban is megfogalmazódjanak, a döntések meghozatalában pedig együtt gondolkodjanak diákok, szülők és pedagógusok.

Mindezen célokkal összefüggésben – a rendelkezésre álló európai uniós források részeként – a TÁMOP-2.2.2-12/1 kiemelt projekt egyik feladata a fiatalok pályaválasztásának támogatása, amihez e kiadvány elkészítésével is hozzájárul.

A kiadványban rövid önismereti kérdőívek és feladatok találhatók, amelyek segítik a személyes tulajdonságok feltérképezését és azok összevetését egy-egy szakma, foglalkozás elvárásaival. A pályaorientációs munkafüzet segít összeállítani egy cselekvési tervet, amely megmutatja, milyen lépések szükségesek a kitűzött cél eléréséhez. A jelenlegi iskolarendszer megismerése pedig támogatja a megfelelő iskola kiválasztását.

A kiadvány letölthető az alábbi linkekre kattintva:

Vissza a hírekhez