Tartsd velünk az irányt!

Szakmázz! 2014 - Pályaválasztási Kiállítás

Budapest, 2014.10.01.

A Budapest Főváros Kormányhivatala Munkaügyi Központ idén október 1. és 2. között szervezte meg aSzakMázz! 2014 Pályaválasztási Kiállítást Budapesten, a Bálna kereskedelmi, kulturális, szórakoztató és vendéglátó centrum II. emeleti rendezvénytermeiben.

A látogatók jelentős része pályaválasztás előtt álló 6., 7. és 8. osztályos fiatal volt, akik a pálya- és iskolaválasztásukhoz szakemberektől kaptak segítséget és információt a Pályaválasztási Kiállításon. A rendezvény elsődleges célja volt, hogy a résztvevők megismerjék a pályaorientációs és életpálya-tanácsadáshoz kapcsolódó eszközöket (például az önértékelő kérdőíveket és a szakmaválasztást segítő leírásokat, tájékoztatókat), valamint igénybe vegyék a tanácsadók segítségét is a megfelelő pályaelképzelés kialakításához. Mindezek mellett a kiállítóként részt vevő mintegy 70 iskola figyelemfelhívó és érdekes módokon mutatta be az intézményükben elsajátítható különböző szakmákat. ASzakMázz! 2014 Pályaválasztási Kiállítás a diákok mellett az őket kísérő szülők és pedagógusok számára is hasznos tájékozódási lehetőségeket kínált.

A Nemzeti Munkaügyi Hivatal standján a TÁMOP-2.2.2-12/1 „A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése” című kiemelt projekt szakmai programjával idén is hozzájárult a rendezvény színvonalas megvalósításához és sikeréhez: a szakemberek pályaorientációs kérdőívvel és játékokkal várták az érdeklődőket.

A TÁMOP-2.2.2-12/1 kiemelt projekt tanácsadói - a Budapest Főváros Kormányhivatala Munkaügyi Központ szakembereivel közösen - pályatanácsadást biztosítottak a fiatalok részére, akik kérdőívet tölthettek ki önismeretük bővítésére, és annak segítségével ismerhették meg a számukra ajánlott szakmacsoportok és foglalkozások listáját. A rendezvény ideje alatt közel 300 kérdőív került kitöltésre, elősegítve ezzel a TÁMOP-2.2.2-12/1 kiemelt projekt eszközfejlesztési tevékenységét. A vállalkozó szellemű fiatalok a kérdőíven kívül a Szakma-kerék játékos feladatban is kipróbálhatták magukat, bővítve pályaismeretüket. A résztvevők értékes ajándékokban részesültek aktivitásukért.

Idén újdonságként szerepelt, hogy a TÁMOP-2.4.8-12 „A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése, a munkaügyi ellenőrzés fejlesztése” című kiemelt projekt munkatársai is részt vettek a kiállításon, és interaktív programjaik segítségével a munkavédelem és a biztonságos munkahelyi környezet fontosságára hívták fel a diákok figyelmét.

A Fővárosi Kormányhivatal Munkaügyi Központjának szakemberei – pályaválasztási programsorozat keretében – egész októberben és november elején a Pályaorientációs Pont Road-show keretein belül várják a különböző célcsoportokat pályaválasztással kapcsolatos programokkal a főváros további helyszínein.

Vissza a hírekhez