Tartsd velünk az irányt!

Sikeresen lezajlottak az elmúlt fél év képzései

Budapest, 2014.07.21.

A TÁMOP-2.2.2-12/1 kiemelt projekt keretén belül - a Nemzeti Munkaügyi Hivatal közreműködésével - 2014. február 13. és július 30. között 35 csoport teljesítette sikeresen a Pályaorientációs konzulens és Nemzeti Pályaorientációs Portál felhasználóképzést.

A minősített képzési program elvégzésével mind a pedagógiai, a szociális, mind a közszolgálati területen dolgozó szakemberekteljesíthették továbbképzési kötelezettségüket.

A képzések zalakarosi, szegedi, hajdúszoboszlói, agárdi, gödi, siófoki és budapesti helyszíneken kerültek megszervezésre összesen 465 fő (87 férfi, 378 nő) részére, kiknek munkaterületi megoszlását az 1. ábramutatja.

Sikeresen lezajlottak az elmúlt fél év képzései (2014. február – július)

1. ábra. A képzésben résztvevők munkaterület szerinti megoszlása (N=465)


A harmincöt csoport sikeresen levizsgázott résztvevőinek 100%-a élt azzal a lehetőséggel, hogy a kérdőívek kitöltésével anonim módon fejezzék ki véleményüket a képzésről. A kérdőíven 1–5-ig terjedő skálán jelezhették elégedettségüket a képzési program tartalmával, a kapott ismeretek hasznosíthatóságával, a képzés szervezettségével, a tréneri/tutori munkával, valamint a tananyag felépítésével kapcsolatban. A harmincöt csoport képzési összelégedettségi mutatója 4,5 volt, ami nagyon magas szintű elégedettséget jelez.


Sikeresen lezajlottak az elmúlt fél év képzései (2014. február – július)A résztvevőknek arra is volt lehetőségük, hogy írásos véleményt fogalmazzanak meg mind az e-learning modulvégén, mind a képzés zárásakor.


Az e-learning modul értékelésénél a résztvevők az e-tananyag érthetőségét, felépítését; a rugalmas tanulási formát; az átláthatóságot, kezelhetőséget; a sokrétű informálást; a saját ritmusú elsajátítás lehetőségét; az esettanulmányokon keresztül az anyag jobb megértését; a multimédiás eszközöket, valamint az interaktivitást ítélték a legpozitívabbnak.


A kontaktórák végén adott visszajelzéseknél a tréner személyét és stílusát, a tréning légkörét, illetve a képzés szervezettségét tartották a leginkább pozitívnak. Ezen kívül a csoportmunka, a szituációs gyakorlatok, a személyes példák megbeszélése, a csoportfoglalkozás gyakorlat-orientáltsága, a csoport aktivitása, az elmélet és a gyakorlat nagyon jó aránya, az alkalmazott módszer, a megszerzett tudás életben alkalmazhatósága is a gyakorlati képzési rész erősségei között szerepelt az írásos visszajelzések szerint.

Sikeresen lezajlottak az elmúlt fél év képzései (2014. február – július)Képzésünk felkeltette érdeklődését? Jelentkezzen folyamatosan induló csoportjainkba! Minden szükséges információt megtalál a Nemzeti Pályaorientációs Portál képzési oldalán:  


http://eletpalya.munka.hu/kepzes
 

 

Kérjük, a képzéssel kapcsolatban minden esetben atamop222_kepzes@lab.hu e-mail címre írjanak!


Képzésünkön megtisztelő részvételére számítunk:
a TÁMOP-2.2.2-12/1 Projekt Munkatársai

Vissza a hírekhez