Tartsd velünk az irányt!

Virágkötő és virágkereskedő

Foglalkozás rövid bemutatása

A virágkötő és virágkereskedő tevékenységeinek egy része a virágkötészethez tartozik – ápolja és előkészíti a virágokat, hogy azokból virágdíszek, például csokrok, koszorúk készülhessenek. Másrészt dolgozhat a kereskedelemben, pl. egy virágboltban is, ahol munkája elsősorban a virágok beszerzése a termesztőktől, a munkatársak irányítása és az üzlet nyereséges működtetése, azaz a virágok haszonnal való eladása.

Ez a foglalkozás neked való lehet, ha…

…szeretsz szép dolgokat létrehozni, kreatív vagy, jó a kézügyességed, és ezeket a tulajdonságaidat virágokkal dolgozva is szívesen kihasználod. Virágkötő és virágkereskedőként szerencsés, ha érdekel a kereskedelem világa, szívesen töltesz időt emberek között, beszélgetsz velük, valamint örömmel szervezel meg eseményeket. Virágkötőként és virágkereskedőként tevékenykedve szeretsz örömet okozni másoknak.

Ha ezt a foglalkozást választod, akkor…

…először be kell fejezned az általános iskolát, majd a Virágkötő és virágkereskedő szakképesítést kell megszerezned szakiskolában vagy iskolarendszeren kívüli felnőttképzésben, tanfolyami keretek között.