Tartsd velünk az irányt!

Vízirendőr

Foglalkozás rövid bemutatása

A vízirendőr a rendőri szervezet tagjaként lát el biztonsági feladatokat a vízparton és a vizek felszínén. A vízirendőr célja, hogy felelősségteljesen védelmezze az emberek testi épségét, valamint, hogy betartassa a vízi közlekedésre vonatkozó szabályokat. Mindennapjainak része, hogy felügyelje a vízi közlekedés rendjét, felderítse a vízen történt bűncselekményeket. Mindezekhez szigorúan be kell tartani a felettesek parancsait és a jogszabályok utasításait.

Ez a foglalkozás neked való lehet, ha…

…érdekel a rendőrségi munka, a vízen történő közlekedés, ha szívesen látsz el felelősségteljes feladatokat. Fontos, hogy te magad betartsd a szabályokat, és azokat képes legyél betartatni másokkal. Ha szereted az összetett feladatokat, az izgalmas helyzeteket és az egész napos állóképességet igénylő tevékenységeket, élvezni fogod ezt a pályát. Ehhez elengedhetetlen lesz, hogy kitartó légy, tudj hosszabb időn keresztül adott feladatra figyelni. Ezt a munkát csapatban fogod végezni, így fontos, hogy könnyen tudj másokkal együttműködni.

Ha ezt a foglalkozást választod, akkor…

…az általános iskola elvégzését követően egy gimnáziumban vagy rendészeti ágazati szakközépiskolában sikeresen le kell érettségizned. Ezt követően jelentkezhetsz a Rendőr tiszthelyettes tanfolyami szakképzésre, vagy az ORFK Rendészeti Szervek Kiképző Központja (RSZKK) által szervezett képzésre.