Tartsd velünk az irányt!

Webdesigner

Foglalkozás rövid bemutatása

A webdesigner dolgozhat egy informatikai cégnél, reklámügynökségnél vagy akár nyomdában alkalmazottként, vagy vezetheti saját vállalkozását. Fejlesztői munkája eredménye általában egy honlap, ami nyilvános az interneten. A megrendelővel egyeztetve kell majd kialakítania a honlap arculatát, színvilágát, tartalmát, képi elemeket, grafikákat, esetleges interaktív megoldásokat, stb. Munkájának csak a technológiai változások és a kreativitása szabhatnak határt.

Ez a foglalkozás neked való lehet, ha…

érdekel az informatika világa, lenyűgöz egy-egy grafika, szöveg, egy-egy honlap interaktív megoldásai. Ezen túl fontos, hogy szeress új dolgokon gondolkodni annak érdekében, hogy az általad elképzeltek – gondolatok, képi világok – megvalósuljanak. Hajlandó vagy ennek érdekében betartani olyan kereteket, amiket például a számítógépes nyelvek határoznak meg, vagy a megrendelő szabta határidők. Nem bánod továbbá, ha ehhez eltérő eszközöket kell használnod, pl. számítógép, szoftverek, hangdigitalizáló, stb.

Ha ezt a foglalkozást választod, akkor…

…érettségivel kell rendelkezned, és ezt követően egy felsőoktatási intézmény Elektronikus ábrázolás alapképzési szakán (BA) tanulhatod ki a webdesigner foglalkozás végzéséhez szükséges szakmai ismereteket.

Érdemes lehet már a gimnáziumban informatikai fakultációt választanod, vagy informatikai ágazati szakközépiskolába jelentkezned, hogy előzetesen ismeretet szerezz a webdesigner szakmáról.