Tartsd velünk az irányt!

Fizioterápiás asszisztens, masszőr

Milyen érdeklődési irányokkal kell rendelkezned?

Milyen egészségügyi követelményeket támaszt ez a foglalkozás?

Hogyan dolgozik?

Hol végzi a munkáját?

Milyen munkaidőben dolgozik?

Milyen nehézségek adódhatnak a munkavégzés során?

Milyen képzésben kell részt venned, ha ezt a pályát választod?

Képzési Útvonal

Mennyi keres átlagosan egy Fizioterápiás asszisztens, masszőr?

Minimum 0 Ft - Maximum 0 Ft

Mennyire könnyű elhelyezkedni?

Milyen lehetőségeid lesznek ezzel a foglalkozással? Milyen karrierút áll előtted?

Rokon foglalkozások

Ehhez a foglalkozáshoz hasonló, azonos érdeklődési területhez tartozó, egyéb foglalkozások:

Érdekességek

A thai masszázson túl…

Sokféle masszázs létezik, néhányuk elég ismert és közkedvelt. Vannak azonban különlegesebb, speciális gyógymasszázsok, amelyekről csak kevesen hallottak. Ilyen például a Rolfing-masszázs, egy úgynevezett egyéni mélymasszázs.

Extrém erős, koncentrált nyomással történik, amelyet ujjal, könyökkel vagy az összezárt kéz csontjait használva alkalmaznak bizonyos pontokra. Ez a nyomás a kötőszövetre és minden olyan szövetre hat, amely az izomrostokat beburkolja. Ennek következtében állítólag a megrövidült, vagy szakadt izmok ismét eredeti alakjukat nyerik vissza. Egy kezelés kb. 10 masszázsból áll, amelyeket 1-1 óráig végeznek. Nagyon fájdalmas lehet, és ameddig a nyomás tart, a betegnek olyan érzése van, mint amikor a vidám hangulat után elszomorodik. Gyakran gyermekkori emlékek merülnek fel a tudatban, olyanok, amelyek az izmokat évtizedekkel korábban arra ösztönözték, hogy összehúzódjanak, és a testet formálják. A testre gyakorolt hatás meglepő: a hibás tartások eltűnnek, új tartási forma alakul ki. Érezhetően lazulnak az izmok és oldódnak a görcsök, a test új feszítőerőt nyer. Egyidejűleg belső átállásra, lelki felkészülésre is szükség van. Bizonyos izomrészek megfeszülése a lelki konfliktusokat hosszú ideig némán tudja tartani. Ha ezek egy idő múlva nem oldódnak, az egész test ismét feszített tartásba kerül. Ezért a módszert mindenekelőtt pszichoterápiával kombinálják.

Nem lehet elég korán kezdeni – csecsemőmasszázs

Természetes törvényszerűség, hogy minden embernek szerető érintésre van szüksége ahhoz, hogy testileg, szellemileg, lelkileg, és az életét kísérő emberi kapcsolataiban egészségessé váljon.

A masszírozott babák boldogabban, feszültségmentesebben fejlődnek. A masszírozás segíti a széklet és a gázok kiürülését, elősegíti a bélrendszer működését, javítja a puffadás okozta rossz közérzetüket. Emellett enyhíti a fogzási fájdalmat, erősíti az ideg- és immunrendszert, elősegíti a stressz és a relaxáció egyensúlyát, ezáltal pedig a tolerancia és az intelligencia fejlődését. A picik könnyebben fel tudják dolgozni a környezetükből érkező ingereket, kevesebbet sírnak, könnyebben elalszanak.

A masszázs révén a baba bizalmat, szeretetet, melegséget, az összetartozás érzését és a biztonságot viszi magával későbbi felnőttkorába. Az érintés melegében felnövő gyermekekben kialakulnak a családcentrikus értékek, már egész pici korban.

A csecsemőmasszázs elemei: az indiai masszázs, a svéd masszázs, a reflexológia, az érintésrelaxáció, és mozgáskoordinációs gyakorlatok.

Tájékozódási lehetőségek