Tartsd velünk az irányt!

Hasznos információk általános iskolásoknak

Kihez fordulhatok pályaválasztással kapcsolatos kérdéseimmel?

A honlapot böngészve sok érdekes és hasznos információt szerethetsz, de felmerülhet benned a kérdés, hogy kihez fordulhatsz akkor, ha az interneten olvasott, előadáson halott, stb. információkat nem érzed elégségesnek, és/vagy a pályaválasztással kapcsolatban további kérdéseid vannak?

Bővebben

Miben segít az általános iskolásoknak a Nemzeti Pályaorientációs Portál?

Az alábbiakban összefoglaltuk számodra a Nemzeti Pályaorientációs Portálon (NPP) elérhető szolgáltatásokat, funkciókat, melyek segíthetnek a megfelelő pályadöntés meghozatalában. Reméljük a tájékoztató segít, hogy teljes körűen megismerd a portál nyújtotta különböző lehetőségeket, megtudd, hogy melyik menüpontban találsz a keresett témához kapcsolódóan olyan információkat, érdekességeket, cikkeket, amelyek megkönnyítik a döntésedet.

Bővebben

Iskolarendszer bemutatása

Bár még kisiskolás vagy, de minden bizonnyal arra vágysz, hogy felnőttként sikeres légy, jó szakmád legyen és anyagilag is megbecsüljenek.

Ahhoz, hogy mindez megvalósulhasson, fontos, hogy a legmegfelelőbb iskolákat válaszd ki. Ez sok esetben komoly fejtörést okoz, hiszen számtalan szempontot figyelembe véve kell meghoznod ezt a döntést, amibe tanácsos bevonnod szüleidet, tanáraidat, barátaidat is.

A megfelelő iskolák kiválasztásához szeretnénk neked segítséget nyújtani azzal, hogy bemutatjuk a magyar iskolarendszert.

Bővebben

Milyen pályaorientációs rendezvényeken vehetek részt?

Már olvashattátok, mennyire fontos, hogy megismerjétek a foglalkozást, amiben dolgozni szeretnétek, illetve az iskolát, ahol az ehhez szükséges ismereteket elsajátíthatjátok.

Bővebben

Egyensúlyban önmagaddal

Már csak távoli emlék a nyári szünet? Egyre nyűgösebb, fáradékonyabb vagy? Szeretnéd az egész iskolai év során megőrizni a kezdeti lelkesedésedet? Itt megtudhatod, hogy mit tehetsz ezért!

Bővebben

Miért fontos, hogy ismerd magad?

A diákok többsége hosszú hónapokig, évekig gondolkodik azon, hogy milyen foglalkozást vagy szakmát válasszon. Így vagy ezzel te is?

A pályaválasztásod során biztosan te is utána nézel, melyik az a szakma, foglalkozás, amelyről úgy gondolod, hogy sikeres lehetsz benne, ami álmaid hivatásává válhat. Aztán akcióba lendülsz: kiválasztod a megfelelő középiskolát, esetleg már kiszemeled a főiskolát, egyetemet is. De mire is kell figyelned, hogy olyan hivatást válassz, amiben nem csak ideig-óráig érzed boldognak magad?

Bővebben

Mire figyelj a pályaválasztás során?

7. vagy 8. osztályos diák vagy? Benned is felvetődött már a kérdés: hogyan tovább? A jó pálya- és iskolaválasztás hosszú időre befolyásolhatja az életedet. A középiskola hatással van a későbbi munkaerő-piaci helyzetedre és az életpályádra is; ezért fontos, hogy tudatosan végiggondolt, jó döntést hozzál.

Bővebben

Tanulj könnyedén!

Akkor tanulhatsz örömmel, ha felismered, látod a tanulás célját, jelentőségét.

Akkor szeretheted meg a tanulást, ha tudod, hogy mit kell megtanulni és hogyan.

Ha nem saját magadért tanulsz, hanem a jeles osztályzatért vagy hogy a szüleid megdicsérjenek akkor, biztosra vehető, hogy hamarabb elmegy a kedved a tanulástól.

Bővebben

Ha valamiben tehetséges vagy…

Hallottad már szüleidtől, tanáraidtól, barátaidtól, hogy milyen tehetséges vagy?

Nagyon jó a kézügyességed, már megoldottad a matek feladatot, amihez osztálytársaid még hozzá sem fogtak, jó érzéked van a rajzoláshoz, vagy valami másban vagy kiemelkedő? Otthon, az iskolában, különórán, szakkörön vagy az edzésen felfigyeltek arra, hogy valamiben átlagon felüli képességeid vannak, vagy valamiben nagyon jól teljesítesz?

Honnan tudhatod, hogy tehetséges vagy?

Bővebben

Megjelent az Életpálya-tanácsadás folyóirat második száma!

A TÁMOP-2.2.2-12/1-2012-0001 azonosítószámú „A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése” című kiemelt projekt keretében szerkesztett szaklap az életpálya-tanácsadás és a pályaorientáció témakörében közöl érdekes és naprakész információkat az érintett szakemberek számára.
 

Bővebben
1 - 10 / 10 | Találatok oldalanként:
Vissza a kezdőlapra