Tartsd velünk az irányt!

Étterem üzletvezető

Foglalkozás rövid bemutatása

Az étterem-üzletvezető feladata, hogy megtervezze, vezesse, ellenőrizze és koordinálja az étterem, kávéház, vagy más hasonló profilú létesítmény működését. Tevékenységei a következők:

  • Üzleti tervet készít. Elkészíti, és a tulajdonossal egyezteti az étterem üzleti tervét. Megtervezi a kínálatot, a konyhafőnökkel és a szakácsokkal összeállítja az étlapot.
  • Kommunikál a vendégekkel. Felméri és folyamatosan figyeli, mennyire elégedettek a vendégek a kiszolgálással és a kínálattal.
  • Betartja és betartatja a szabályokat. Ügyel az élelmiszer-biztonsági és higiéniai szabályok betartására, tárgyal a hatóságokkal, amennyiben erre szükség van.
  • Beosztottjait vezeti. Kiválasztja munkatársait, kialakítja a dolgozók munkarendjét és beosztását, figyeli munkavégzésüket, motiválja és képzi őket.
  • Marketingtevékenységet végez. Meghatározza az étterem külső és belső kinézetét, árakról dönt, hirdetéseket szervez.
  • Beszerzi az alapanyagokat. Megszervezi a raktározást, leltárt készít, ellenőrzi a készletgazdálkodást – figyel, hogy ne maradjon készleten olyan alapanyag, amelynek a szavatossági ideje hamar lejár.
  • Pénzügyeket intéz. Ellenőrzi a bevételt – legyen az készpénz, kártyás fizetés, vagy csekkes fizetésből származó – és kifizeti a számlákat, elemzi a forgalom alakulását.
  • Adminisztrációtvégez. Nyomtatványokat, elszámolásokat készít, nyilvántart.