Tartsd velünk az irányt!

Idegenforgalmi ügyintéző

Foglalkozás rövid bemutatása

Az idegenforgalmi ügyintéző egyéni, vagy csoportos, üzleti vagy magánutasok részére tesz ajánlatot az igényelt utazási cél elérésére. Az adott helységben vagy környékén található nevezetességekről, látnivalókról tájékoztatást nyújt. Amennyiben az általa készített ajánlat elfogadásra került, átvállalja az utazással kapcsolatos feladatok egészét, vagy egy részét a megrendelő igényeinek megfelelően.

  • Kapcsolatot tarta turisztikai szolgáltatással foglalkozó kül- és belföldi partnerekkel. Folyamatosan egyeztet, kapcsolatot tart olyan helyi partnerekkel, akik hiteles információkkal szolgálhatnak és a közvetlen kapcsolatnak köszönhetően gyorsabb ügyintézéssel tudják őt támogatni munkája során.
  • Információkat gyűjt. Utánanéz, érdeklődik a különféle közlekedési- és szálláslehetőségek elérhetőségéről, áráról és komfortfokozatáról, a célállomáson és környékén fellelhető turisztikai célpontokról.
  • Ügyfélkapcsolatot ápol. Felméri az ügyfelek igényeit, tájékoztatást nyújt számukra az utazás lebonyolításával kapcsolatban, beszerzi jegyeiket a közlekedéshez, a múzeumokhoz.
  • Marketing- és értékesítésitevékenységet végez. Gondozza, vagy gondoztatja a cég honlapját, frissíti az ott megjelenő ajánlatokat. A megszervezett utakat értékesíti, azaz utasokat keres, akik szívesen igénybe veszik az adott ajánlatokat.
  • Szervezi a be- és kiutazásokat. Összeállítja az útiterveket, kiállítja a menetjegyeket és igazolásokat az üzleti vagy magánutasok számára, legyen az egyéni vagy csoportos utazás.
  • Biztosításokat köt az utasok számára. Felajánlja, és megköti az ügyfelek számára az utazáshoz kapcsolódó baleset-, poggyász- és egyéb biztosításokat.