Tartsd velünk az irányt!

Kávézó, teázó üzletvezetője

Foglalkozás rövid bemutatása

A kávézó, teázó üzletvezetője a szervezési, irányítási, adminisztratív feladatok mellett aktívan részt vesz a vendéglátóhely napi teendőinek intézésében. Tevékenysége során a következő részfeladatok elvégzéséért felelős:

  • Marketing, és kereskedelmi tervet készít. A piaci igények felmérése után a vendéglátóhely arculatát úgy alakítja, hogy az vevőközpontú, kellemes hangulatú, és jövedelmező legyen. A terveket, és az árazási kérdéseket természetesen felettesével egyezteti.
  • Elkészíti az étel-, és itallapot. A cég arculatának, és a vevői igényeknek megfelelően meghatározza a vendéglátóhely étel-, és italkínálatát, ezt igény esetén módosítja.
  • Beszállítókat keres, tartja velük a kapcsolatot. Felkutatja azon beszállítókat, akiktől a hely működéséhez szükséges alapanyagokat, eszközöket, és gépeket megfelelő feltételek mellett be tudja szerezni. Tájékoztatja felettesét a lehetőségekről, és elkészíti számára a döntés előkészítő dokumentációt. Rendszeres kapcsolatot ápol a beszállítókkal, tájékozódik az új lehetőségekről.
  • Ellenőrzi az árukészletet, árut rendel, majd átveszi azokat. Gondoskodik arról, hogy a cég profiljának megfelelő termékválaszték álljon a vendégek rendelkezésére. A fogyás alapján felméri, hogy melyik alapanyagból lesz szükség utánpótlásra, és megrendeli azt. A megrendelt árut átveszi, minőségi, és mennyiségi ellenőrzést végez. A beérkezett árut bevezeti a készletnyilvántartásba, a szállítólevelet lefűzi.
  • Gondoskodik megfelelő számú, és szakértelmű személyzetről. Meghatározza a vendéglátóhely zökkenőmentes üzemeltetéséhez szükséges személyzet létszámát, és az irányukba támasztott szakmai elvárásokat, ez alapján végzi a felvételi folyamatot, és választja ki a megfelelő szakembereket.
  • Megszervezi a munkafolyamatokat. Az alkalmazottak képességeinek, a vendégek igényeinek, és a hatósági szabályozásoknak megfelelően meghatározza a munkafolyamatokat, gondoskodik azok betartásáról.
  • Italokat készít, kiszolgálja a vendégeket. Szükség szerintrészt vesz a vendégek kiszolgálásában, felveszi a rendeléseket, a rendelések alapján elkészíti, és kiméri a kért italokat, majd átadja őket a vendégeknek.
  • Kezeli a pénztárgépet, számlát állít ki, átveszi a termékek ellenértékét. Az italok ellenértékét átveszi, erről számlát készít.
  • Adminisztrációs munkát végez. A vendéglátóhely gazdasági működéséről nyilvántartást vezet, kimutatásokat készít.Részt vesz a rendszeres leltárokon, ahol ellenőrzi a készletet, összehasonlítva azt a tényleges fogyással.
  • Betartja, és betartatja a hatósági szabályozásokat. Gondoskodik róla, hogy a vendéglátóhely összes alkalmazottja – beleértve saját magát is – betartsa az aktuális egészségügyi, munkavédelmi, és egyéb hatósági szabályokat.