Tartsd velünk az irányt!

Reklámújság kézbesítő

Foglalkozás rövid bemutatása

A reklámújság kézbesítő akkor végzi jól feladatát, ha a megbízójától megkapott címlistán szereplő minden lakásába eljutatta a reklámanyagot. Ily módon a következő tevékenységek tartoznak a feladatkörébe:

  • Átveszi a címlistát. A napi vagy heti beosztásának megfelelően előkészített anyag rögzíti, hogy hol, milyen anyagot, milyen mennyiségben kell terjesztenie. Ezt átveszi, kérdés esetén egyeztet főnökével.
  • Megtervezi az útvonalat. Térkép alapján meghatározza a terjesztéshez az utcák sorrendjét, az eredményesség és hatékonyság érdekében.
  • Átveszi a szükséges reklámanyagot. Átveszi a meghatározott mennyiségű anyagot, majd összeállítja a csomagokat a különböző reklámkiadványokból. Gondoskodik a csomagoknak a munkaterületre történő eljutatásról.
  • Elvégzi a kézbesítést. Gyalog vagy biciklivel közlekedve, házról-házra járva a postaládákba, vagy az erre a célra külön felszerelt dobozokba/hengerekbe behelyezi a reklámújságokat. Külön figyelemmel van arra, hogy azokra a címekre, amelyek kifejezetten, írásban közölték, hogy nem kívánnak reklámcélú nyomtatványokat kapni, ne tegyen le reklámújság-csomagot.
  • Elkészíti az adminisztrációt. Rögzíti a terjesztett és megmaradt anyag mennyiségét az elszámoláshoz.