Tartsd velünk az irányt!

Hasznos információk

Ismertető


Nem tudja pontosan, miért fontos a pályaismeret és az önismeret? Vagy karriertervezési tanácsokra van szüksége a jövője építésében? Álláskereső  és tanácsokat vár? Itt mindent megtudhat, amit a pályaorientáció kapcsán tudni érdemes. A Hasznos információk pályadöntésekhez almenü cikkeiben sok fontos információt összegyűjtöttünk Önnek, hogy ezek segítségével a pályamódosításhoz és karrier építéshez megfelelően felkészülhessen.

Munkaadók mondták


A Munkaadók mondták menüpontban a munkáltatók szemszögéből ismerkedhet meg  a szakmákkal. Számos riportot olvashat különböző foglalkozások munkaadóival, amelyekből többek között munkáltatói elvárásokról, toborzási gyakorlatokról és karrier-építési lehetőségekről tájékozódhat.
Tekintse meg az izgalmas interjúkat, hogy minél pontosabb képet alkothasson az egyes foglalkozásokról!

 

Tovább

Tananyagok


A TÁMOP-2.2.2-12/1-2012-0001 azonosítószámú „A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése” című kiemelt projekt meghatározó szakmai eleme  a "Pályaorientációs konzulens és Nemzeti Pályaorientációs Portál felhasználó" képzés.
A képzés célja, hogy a leendő pályaorientációs konzulensek a képzés elvégzésével képessé váljanak a feladatkörükben jelentkező pályaorientációs feladatok ellátására, konzultáció megtartására, a felmerülő kérdések megválaszolására, a munka és tanulás világához kapcsolódó útmutatásra.

Tovább

Életpálya tanácsadás folyóirat


Az Életpálya-tanácsadás folyóirat a TÁMOP-2.2.2-12/1 „A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése” című kiemelt projekt tudományos-ismeretterjesztő stílusban megjelenő szaklapja. A folyóirat az életpálya-tanácsadás és a pályaorientáció témakörében közöl érdekes és naprakész információkat.

Tovább

Fogalomtár


A fogalomtár hasznos információkat és definíciókat mutat be a pályaorientáció területéről. Nézzen utána a pályadöntésekkel, életpálya-tanácsadással, iskolaválasztással és tanulmányokkal kapcsolatos fogalmaknak!

A fogalomtárban a téma részletesebb kifejtésének helyéről, forrásáról is tájékozódhat.

Tovább

Hasznos linkek


Még több információra van szüksége? Tudakozódjon a pályaorentáció témájában!
A hasznos linkek gyűjteménye segíti Önt a további tájékozódásban. A hivatkozások könyvtárakba rendeződnek, amelyekbe belépve részletesebb altémákat nyithat, így elmerülhet a részletekben is.
Válogasson a hasznos linkek között és klikkeljen az Önt érdeklő témákra!

Tovább

Gyakori kérdések-válaszok


A portál használatával kapcsolatos gyakori kérdésekre adott válaszokat tudja itt megtekinteni.

Tovább