Tartsd velünk az irányt!

Mit kínál a Nemzeti Pályaorientációs Portál a felnőttek számára?

Budapest, 2015.11.11.

A Nemzeti Pályaorientációs Portál (NPP) létrehozására a TÁMOP 2.2.2 „A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése” kiemelt program keretében került sor.

A portál a pályaválasztási döntést segítő hasznos ismereteket tartalmaz és célja az Ön érdeklődésének, helyzetének megfelelően csoportosítani az információkat.

A portál főbb menü pontjai a felnőttek számára:

Az E-portfólió menüpontot a regisztrációt követően személyes mappaként tudja használni. Ebbe mentheti és gyűjtheti az Ön számára fontos, érdekes információkat, mint például a kérdőíveik, tesztek eredményeit, a kedvenc tartalmakat, a digitális naptárát vagy a cselekvési tervét. Ide bármikor visszatérhet, illetve bővítheti a portfólió tartalmát.

 

Kérdőívek

A portálon olyan pályaorientációt támogató kérdőív-készletet talál, amely abban segít, hogy feltérképezze képességeit, kompetenciáit, valamint bővítse önismeretét.

A felnőtt célcsoport számára készült kérdőívek és tesztek célja, hogy támogatást nyújtson a tudatos döntéshozásban és a sikeres pályaépítésben.

 

Keresők

A Keresők menüpont alatt 8 különböző kereső funkció vehető igénybe, melyek biztosítják a különböző szempontok szerinti keresést ezzel megkönnyítve a tájékozódást.

Foglalkozás-kereső 

Szakképesítés-kereső  

Felsőoktatás-kereső

Közoktatási intézmények keresője 

Középiskolai tagozat kereső

Bérkereső

Tanácsadó-kereső

Foglalkoztatási részleg kereső

 

Filmek:

Több mint 400 rövidfilm készült a különböző szakmák képviselőivel.

Céljuk, hogy bepillantást nyújtsanak az adott szakterületen dolgozók mindennapjaiba, továbbá eligazítást adjanak arról, hogy az adott szakma milyen képességeket, kompetenciákat igényel és milyen végzettség szükséges a foglalkozás betöltéséhez.

 

Foglalkozás leírások:

Több mint 500 újgenerációs foglalkozás leírás áll a felhasználók rendelkezésére. Ezek célja, hogy Ön minél részletesebb képet kapjon a különböző foglalkozásokról. A leírásokból olyan hasznos információkat is megtudhat, mint, hogy milyen feladatokat, tevékenységeket végeznek munkavégzés közben, hány órát és milyen körülmények között dolgoznak, vagy mennyi fizetést kapnak havonta.

 

Online tanácsadás

Szeretné pályamódosítását vagy karrier terveit megbeszélni egy szakemberrel? Pályakezdőként jól jönne néhány tipp az első állásinterjúhoz, de nem tudja, kihez forduljon? Akkor erre jó megoldás az online tanácsadás.

 

Tudástár:

 A Nemzeti Pályaorientációs Portál Tudástár menüje számos hasznos információt, tananyagot, szakirodalmi jegyzéket tartalmaz, annak érdekében, hogy segítse a tájékozódást. Ezt a célt szolgálja a Tananyagok, Fogalomtár és a Hasznos információk pályadöntésekhez almenü is.

Munkaadók mondták almenüben több mint 500 riportból tájékozódhat a munkáltatók elvárásairól, a cégek/szervezetek toborzási gyakorlatairól és a karrier-építési lehetőségekről.

 

 

Vissza a információkhoz