Tartsd velünk az irányt!

Hasznos információk intézményeknek

Üzemlátogatást szervező rendszer

Üzemlátogatást, munkahely-látogatást, szakmai napot, nyílt napot, pályaorientációs napot szervez? Fontos Önnek, hogy eredményes legyen a rendezvénye? Hirdesse meg programjait online felületünkön, hogy biztosan minden érdeklődőt elérjen!

Bővebben

Mit kínál a Nemzeti Pályaorientációs Portál az intézmények számára?

A Nemzeti Pályaorientációs Portál (NPP) létrehozására a TÁMOP 2.2.2 „A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése” kiemelt program keretében került sor.

A portál a pályaválasztási döntést segítő ismereteket tartalmaz és különböző célcsoportok kiszolgálását valósítja meg: általános iskolás, középiskolás, felnőtt, szakember, intézmény, szülő.

 A tartalom célcsoport-specifikusan érthető el az oldalon, tehát mindenki az életkorának, élethelyzetének megfelelően válogathat az eszközök és információk közül.

Bővebben

Pályaorientáció a középiskolában

Évfolyamokra bontva tartalmilag is meghatároz a Nemzeti Alaptanterv bizonyos ismeretanyag minimumot, a pályaorientáció témájához

Bővebben

Pályaorientáció a felnőttképzésben

Az iskolarendszeren kívüli felnőttképzési és a közművelődési területen működő intézmények a képzéseikhez kapcsolódóan - illetve az általuk szervezett programok kiegészítőjeként - nyújthatnak pályaorientációval kapcsolatos szolgáltatásokat.

Bővebben

Szociális támasz és rehabilitáció vagyis speciális helyzetben lévők segítése iskolaválasztásban, álláskeresésben

Ebben a cikkben a munkaerő-piacon valamilyen szempontból hátrányos helyzetben lévő csoportok számára elérhető szolgáltatásokat és a velük foglalkozó szervezetek szerepét ismertetjük.

Bővebben

Ifjúságsegítés a pályaorientációban

A fiatalok legkönnyebben az iskolában vagy az általuk látogatott rendezvényen érhetőek el. A könnyű elérés azonban számos kihívást is tartogat: a fiatalok jussanak minél több és megbízható információhoz, ami alapján maguk hozhatják meg döntéseiket a saját életüket illetően. A bizalmi helyzet létrejötte e közegben alapvető, már csak azért is, mert a helyszín, az iskola, leginkább elvárásokat támaszt a fiatalok felé. A segítő jellegű - tanórai keretek között folyó - információ-szolgáltatás viszont a fiatalok igényeit szolgálja, segítve eligazodásukat a pályaválasztásban, a pályázatokban, támogatva őket a hazai és külföldi támogatási rendszerek felkutatásában és olyan praktikus információk fellelésében, amelyek a munkavállalásban is hasznosak lehetnek a számukra. Bár „hagyományos” felkereső ifjúsági munkának is tekinthető, érdemes külön figyelmet szentelni a tanórai keretek között nyújtott információ-szolgáltatásnak.

Bővebben

Az álláskeresés intézményi résztvevői

Az álláskeresés intézményi résztvevőinek feladat sokrétű: felkészítenek az álláskeresésre, gyakornoki programokat indítanak, képzéseket szerveznek, tréningeket, tanácsadást tartanak, illetve egyfajta kommunikációs csatornaként is működhetnek a munkaerőpiac keresleti és kínálati oldala között.

Bővebben

Rendezvények

A korábbi cikkekben már írtunk arról, mennyire fontos, hogy a pályaválasztók, képzést keresők tájékozottak legyenek a szakmák világában, megismerjék a különböző foglalkozások jellemzőit, illetve a szakmákat képző intézményeket.

Bővebben

A pályaorientáció

Az alábbiakban általános bevezetőt olvashat azzal kapcsolatban, hogy mit értünk pályaorientáció alatt, illetve, hogy mi alkotja a pályaorientáció három alappillérét.

Bővebben

A pályaorientációban résztvevő szakmai szervezetek

Az alábbiakban a pályaorientációban érintett intézményeket, szervezeteket valamint ezek együttműködését és a pályaorientációs tevékenységük során megjelenő kapcsolódási pontjaikat ismertetjük.

Bővebben
1 - 10 / 13 | Találatok oldalanként:
Vissza a kezdőlapra