Tartsd velünk az irányt!

Szakszervezeti vezető

Foglalkozás rövid bemutatása

A szakszervezeti vezető a munkaterületből adódóan hozzátartozó dolgozók érdekeit képviseli. Feladata a kollektív szerződés megkötése: az általa képviselt munkavállalóknakpéldául a munkaviszonnyal kapcsolatos érdekeinek előmozdítása és megvédése a munkabérek, és a munkavégzés szabályai területén.A képviselet szintje lehet vállalati, szakmai, ágazati vagy országos. Fontos, hogy pontos információkkal rendelkezzen a munkavállalók felől, ehhez pedig folyamatosan kapcsolatot kell velük tartania.

Ez a foglalkozás neked való lehet, ha…

…szívesen szervezel meg eseményeket, helyzeteket, valamint ügyesen tartod a kapcsolatot és egyeztetsz emberekkel. Jó, ha tudsz csapatban és önállóan is dolgozni.Fontos, hogy tudd érdekeidet, kitartóan, de a másik félre odafigyelve tuddérvényesíteni, szem előtt tartva célodat és mások segítését, támogatását egyaránt.

Ha ezt a foglalkozást választod, akkor…

…az általános iskola befejeztével egy gimnáziumban vagy szakközépiskolában le kell érettségizned, majd egy felsőfokú intézményben, legalább alapszakon (BA/BSc) megszerzett diplomára van szükséged.