Tartsd velünk az irányt!

Adatvédelmi és -biztonsági felelős

Foglalkozás rövid bemutatása

Napjaink információs társadalmában az adat, az információ akár az állami, akár a magántulajdonú vállalatok, szervezetek számára jelentős értéket jelent. Emiatt az adatok védelme, biztonságuk, megbízhatóságuk garantálása különösen fontossá vált. Az adatvédelmi és -biztonsági felelős feladata, hogy gondoskodjon arról, hogy a szervezet, vállalat tulajdonában lévő elektronikus adatvagyon – például számítógépen tárolt fontos dokumentumok –, valamint az ezt kezelő információs rendszerek, rendszerelemek biztonságban legyenek. Ha egy vállalat nem akar saját adatvédelmi szakembert alkalmazni, akkor felkérhet erre a területre specializálódott szolgáltató, tanácsadó cégeket a feladatra.

Ez a foglalkozás neked való lehet, ha…

…képes vagy nagy mennyiségű információt gyorsan átlátni, folyamatosan tanulni, ismereteidet bővíteni és jól ismered a számítástechnika nyelvét, az angolt. Jól fogod magad érezni a munka során, ha szívesen foglalkozol gyakorlati problémák megoldásával, melyeket szeretsz részletesen elemezni, és nem bánod, ha pontos szabályok, törvényi előírások alapján kell munkádat végezned.

Ha ezt a foglalkozást választod, akkor…

...először be kell fejezned az általános iskolát, majd egy gimnáziumban vagy szakközépiskolában sikeres érettségi vizsgát kell tenned. Ezt követően el kell végezned a mérnök informatikusi alapképzést (BSc), majd jelentkezhetsz a mérnök informatikus mesterképzésre (MSc).