Tartsd velünk az irányt!

Állatorvos

Foglalkozás rövid bemutatása

Az állatorvos feladata, hogy az állatok egészségének megőrzéséhez, helyreállításához hozzájáruljon szaktudásával. Ez történhet úgy, hogy egy rendelőben, állatkórházban gyógyítja a beteg, sérült állatokat, de úgy is, hogy kutatja a betegségek legjobb gyógyítási módját. Emellett lehet állami, hivatali dolgozó, aki azért felel, hogy az állatokat megfelelően kezeljék és az állati eredetű táplálékok megfelelő minőségűek legyenek.

Ez a foglalkozás neked való lehet, ha…

… szereted az állatokat, szívesen vagy a közelükben, örömmel foglalkozol velük. Érdekelnek a vegyületek és az állatok kezelési módjai. Jól fogod érezni magad a munka során, ha szeretsz önállóan dolgozni, döntéseket meghozni, logikusan gondolkodsz – pl. az adott járványt minként lehet megszüntetni –, és van kézügyességed is – ha például egy műtétet kell végrehajtanod vagy egy állat ellésében segédkezni. Örömmel tölthet el, hogy munkáddal az állatoknak és gondozóiknak segíthetsz.

Ha ezt a foglalkozást választod, akkor…

… először le kell érettségizned egy gimnáziumban vagy szakközépiskolában, majd el kell végezned az Állatorvosi osztatlan mesterképzési szakot (MSc) egy felsőoktatási intézményben.