Tartsd velünk az irányt!

Gyárrészlegvezető

Foglalkozás rövid bemutatása

A gyárrészlegvezető megtervezi, szervezi, és irányítja a vállalat gyártási tevékenységét. Ehhez biztosítja a megfelelő mennyiségű és szakképzettségű munkaerőt, valamint a szükséges gépeket, eszközöket. A gyártási folyamat tervezésekor kiválasztja a leginkább megfelelő technológiát és az ehhez szükséges berendezéseket. Ő választja ki a gyár beszállítóit, és felel a megfelelő együttműködésért. Ehhez ismernie kell a szakmai újdonságokat, lehetőségeket, a piaci szereplőket, beszállítókat, szabályokat. Át kell látnia a cég működését, meg kell értenie a vállalat gazdasági érdekeit, valamint az ügyfelek igényeit. Fontos, hogy jól meg tudja szervezni a dolgozók munkáját, amihez nélkülözhetetlen a kitűnő szervezőkészség és kommunikációs képesség.

Ez a foglalkozás neked való lehet, ha…

…érdekel egy gyár működése, illetve annak vezetése, szervezése. Ha szereted a váratlan helyzeteket, és örömmel szervezed meg saját, illetve mások munkáját, valamint örömmel oldasz meg problémákat, élvezni fogod ezt a munkát. Jó, ha tudsz önállóan dolgozni, döntéseket hozni, vállalva az ezzel járó felelősséget is, hiszen a munka nagy részét a gyártási folyamat kidolgozása, az abban résztvevők munkájának megszervezése és a teljes folyamat felügyelete adja majd. Ahhoz, hogy a feladataidat ellásd, szükséged lesz a más cégekkel, személyekkel, hatóságokkal történő együttműködésre, amihez fontos, hogy jól tudj egyeztetni, esetleges konfliktusokat megoldani.

Ha ezt a foglalkozást választod, akkor…

…először be kell fejezned az általános iskolát, majd egy gimnáziumban vagy szakközépiskolában sikeres érettségi vizsgát kell tenned. Ezt követően a felsőoktatásban egy a szakterületnek megfelelő alapszakon szerzett diploma (BA) után, 3-5 év szakmai tapasztalattal jelentkezhetsz gyárrészleg-vezetői munkakörbe.