Tartsd velünk az irányt!

Logisztikai igazgató

Foglalkozás rövid bemutatása

A logisztikai igazgató a cég logisztikai folyamataiért felelős: megtervezi, megszervezi és irányítja a feladatokat. A logisztikai tevékenység cégenként eltérő lehet, többféle területet takarhat, mint például a beszerzés, rendelés feldolgozás, szállítás, raktározás. A szakember felelőssége, hogy a logisztikai tevékenységet úgy alakítsa ki, hogy a különböző részfolyamatok logikusan és jól illeszkedjenek, ezzel elérve a hatékony munkavégzést, a lehető legkedvezőbb költségek mellett.

Ez a foglalkozás neked való lehet, ha…

…érdekel a szállítmányozás, fuvarozás világa, illetve a folyamatok összeszervezése. Jó, ha szereted a váratlan helyzeteket, és örömmel szervezed meg magad és mások munkáját, vagy oldod majd meg a problémákat – rendszerleállás, késői szállítás –, akár teljesen önállóan, vállalva az ezzel járó felelősséget. Ahhoz, hogy ezeket a feladatokat ellásd, szükséged lesz más cégekkel, személyekkel, hatóságokkal történő együttműködésre, aminek egyik nélkülözhetetlen eszköze a kitűnő kommunikációs képesség – akár idegen nyelven is –, hogy megtaláld a hangot másokkal, érthetően tudd őket tájékoztatni, stb. 

Ha ezt a foglalkozást választod, akkor…

…először be kell fejezned az általános iskolát, majd egy gimnáziumban vagy szakközépiskolában sikeres érettségi vizsgát kell tenned. Ezt követően a felsőoktatásban egy alapszakon szerzett diploma után jelentkezhetsz a logisztikai menedzsment mesterképzésre.