Tartsd velünk az irányt!

Informatikai részleg vezetője

Foglalkozás rövid bemutatása

Az informatikai részleg vezetőjének célja, hogy az informatikai hálózat, amely akár gyártást, akár irodai munkát támogat, problémamentesen működjön. Egyrészt ő vezeti, koordinálja és ellenőrzi a számítástechnikai, informatikai rendszereket, hálózatokat, másrészt az informatikai részlegen dolgozó munkatársakért is ő felelős: döntéseket hoz azok kiválasztásában, munkaterületekre, feladatokra történő beosztásában, bérezésében, esetleges továbbképzésben is.

Ez a foglalkozás neked való lehet, ha…

…van műszaki érzéked, otthonosan mozogsz az informatika világában, szereted a számítógépeket összeszerelni és szétszedni, illetve megérteni, hogyan, mitől is működik. Ha jó problémamegoldónak tartod magadat, mert logikusan gondolkodsz, keresed a nagyobb összefüggéseket, ugyanakkor el is tudsz mélyedni aprólékos, pl. összeszerelési munkákban, ezt a munkát élvezni fogod. Ha szívesen vállalsz kezdeményező, irányító, szervező szerepet, legyen szó egy feladat megoldásáról vagy a barátaidból összeállt csapat vezetéséről, jól is fogsz dolgozni a területen.

Ha ezt a foglalkozást választod, akkor…

…gimnáziumban vagy – informatikai – szakközépiskolában kell érettségizned, majd a felsőoktatásban, a Gazdaságinformatikus/ Mérnökinformatikus/ Programtervező informatikus alapképzési (BSc) szakon kell szakképzettséget szerezned.

Rokonfoglalkozások