Tartsd velünk az irányt!

Általános egészségügyi asszisztens

Foglalkozás rövid bemutatása

Az általános egészségügyi asszisztens munkája a nővéri tevékenységhez és a titkárnői tevékenységhez is közel áll, tulajdonképpen mindkettő egyszerre. Elsősorban asszisztensi feladatokat lát el orvosok vagy más egészségügyi szakemberek felügyelete mellett. Ezen túl asszisztál vizsgálatoknál és beavatkozásoknál. Fontos feladata még az adminisztráció és a betegek tájékoztatása. Dolgozhat egy szakrendelőben speciális segítséget nyújtva – például egy fül-orr-gégész mellett –, vagy adhat általános támogatást egy nagyobb rendelő több orvosának.

Ez a foglalkozás neked való lehet, ha…

…megértő vagy és toleráns, azaz át tudod érezni a betegek helyzetét, és elfogadod őket olyannak, amilyenek, valamint jó a szervezőképességed, és figyelmesen tudsz dolgozni. Jól fogod magad érezni a munka során, ha szereted tudni, hogy pontosan mik a feladataid, és szeretsz másoknak segíteni.

Ha ezt a foglalkozást választod, akkor…

…először le kell érettségizned egy gimnáziumban vagy – egészségügyi – szakközépiskolában, majd meg kell szerezned az Egészségügyi asszisztens szakképesítést egy egészségügyi szakiskolában.