Tartsd velünk az irányt!

Polgármester

Foglalkozás rövid bemutatása

A polgármester munkája főként a helyi önkormányzati feladatok irányításából, illetve az önkormányzattal kapcsolatos döntések meghozatalából áll. Ez magában foglalja a helyi önkormányzati üléseken való részvételt, az ott tárgyalt különböző témakörökben való jártasságot, a döntéshozatalban való részvételt, annak irányítását, valamint a polgárokkal való kapcsolattartást. Ezen túl a polgármester képviseli a települést minden hivatalos fórumon, és gondoskodik az államigazgatási feladatok ellátásáról is.

Ez a foglalkozás neked való lehet, ha…

…szívesen dolgozol a közösségért, a közösség jólétéért, szívesen hozol meg felelős döntéseket.Jól fogod magad érezni a munka során, ha szeretsz problémákat megoldani – például, hogy a helyi közösség számára hogyan lehet majd több sportolási lehetőséget biztosítani –, és ehhez szívesen szerveznél meg eseményeket, szólalnál fel azokon. Mivel te fogod irányítani az önkormányzat munkáját, a csapat sikere a te sikered is lesz, és a te sikered a csapat sikere is – így nagyon fontos, hogy könnyen együtt tudj működni másokkal a sok munkával és döntéshozatallal kapcsolatban.

Ha ezt a foglalkozást választod, akkor…

…nem szükséges külön végzettséget szerezned, de az Önkormányzati Választási Törvény (2010. évi L. törvény az önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról) előírásainak meg kell felelned, valamint az ötévente esedékes Önkormányzati választásokon a polgármester-választást meg kell nyerned.