Tartsd velünk az irányt!

Szerződéses katona

Foglalkozás rövid bemutatása

A szerződéses katonák azok a közkatonák, tisztesek, altisztek és tisztek, akik a katonai szolgálatot határozott idejű szerződésben vállalták. Alkalmasságuknak és végzettségüknek megfelelő munkát végeznek a Magyar Honvédség kötelékében, mint például a gépkocsi-vezetői vagy tűzszerészi szolgálat. Mivel a katona a harctéren egész népéért harcol, az ő érdeküket képviseli, ezért ez a legfelelősségteljesebb foglalkozások közé tartozik.

Ez a foglalkozás neked való lehet, ha…

…érdekel a honvédelem és a harcászat, el tudod képzelni magadat a Magyar Honvédség kötelékében dolgozni, például Magyarország biztonságának garantálása érdekében. Munkád minden pillanatában felelősségteljesen kell dolgoznod, úgy egyedül, mind csapatban. A munka sikerességéhez hozzájárul majd, ha könnyen el tudsz rendezni konfliktusokat, akár egy-egy nehezebb helyzetben is. A fizikai erőnléted, a kitartásod és a hosszan tartó figyelmed abban segít majd, hogy a rád bízott feladatokat kiválóan tudd teljesíteni.

Ha ezt a foglalkozást választod, akkor…

…először el kell végezned az általános iskola 8 osztályát, majd el kell kezdened egy középiskolát. Ha betöltötted a 18. életévedet, az Általános katonai alapkiképzést kell teljesítened a Magyar Honvédség kötelékein belül.