Tartsd velünk az irányt!

Hasznos információk

Ismertető


Nem tudod pontosan, mik is azok a munkaerő-piaci trendek?

Vagy, hogy milyen előnyei vannak az érettségi előtti önkéntességnek a karrier építésében? Álláskeresési tanácsokra van szükséged? Itt mindent megtudhatsz, ami fontos a tudatos életpálya tervezés kapcsán. A Hasznos információk középiskolásoknak almenü rövid cikkeiben számos fontos információt összegyűjtöttünk Neked, hogy ezek segítségségével megkönnyítsük számodra az iskola- vagy pályaválasztási döntést.

Munkaadók mondták


Ismered a foglalkozásokat? Tudod mit dolgozik a hangtechnikus? Tudod hogyan néz ki egy gyógytornász egy napja a munkahelyén?  

A Munkaadók mondták menüpontban a munkáltatók szemszögéből ismerkedhetsz meg  a szakmákkal. Összesen 200 riportot olvashatsz különböző foglalkozások munkaadóival, amelyekből többek között azt is megtudhatod, hogy milyen tapasztalataik és elvárásaik vannak a beosztottjaikkal szemben. Klikkelj és tekintsd meg az izgalmas interjúkat és alkoss pontos képet magadnak az egyes foglalkozásokról!

Tovább

Interaktív játék

Puzzle

Amellett, hogy a puzzle remek kikapcsolódás, nagyon hasznos is lehet számodra. A játékon keresztül segítséget kapsz, hogy felkészülj a felnőtt létre, amihez számtalan különféle készségre, képességre van szükséged.
Tudtad, hogy a puzzle a szórakozáson kívül ragyogóan fejleszti a vizuális észlelést,  a kombinációs készséget, fejleszti a térlátást és a problémamegoldáshoz szükséges készségek elsajátítását? Kifejlődik az összetartozó részek értelmes egészként való észlelése, vizuális információk téri elrendezése, sorba rendezése. De sikeresen alakítja személyiséged fejlődését, megtanít szembenézni a nehézségekkel, így megnyitja az utat abba az irányba, hogy felnőtt korodban képes legyél a felbukkanó helyzeteket megoldani, a munka gyümölcsét értékelni. Mivel a puzzle esetében csakis egyetlen helyes megoldás lehet, ezért kitűnően fejleszti logikai képességet, az összpontosító, koncentrációs képességet, erősíti a célra irányulást, valamint a kitartás képességének erősödésére is jó eséllyel számíthatsz.

Tovább

Életpálya tanácsadás folyóirat


Az Életpálya-tanácsadás folyóirat a TÁMOP-2.2.2-12/1 „A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése” című kiemelt projekt tudományos-ismeretterjesztő stílusban megjelenő szaklapja. A folyóirat az életpálya-tanácsadás és a pályaorientáció témakörében közöl érdekes és naprakész információkat.

Tovább

Hasznos linkek


Még több információra vágysz? Áss mélyebbre a pályaorentáció témájában!
A témakörönként csoportosított linkek gyűjteménye segítséget nyújt Neked az alapos tájékozódáshoz.
Válogass a hasznos linkek között és klikkelj a Téged érdeklő témára!

Tovább

Gyakori kérdések-válaszok


A portál használatával kapcsolatos gyakori kérdésekre adott válaszokat tudod itt megtekinteni.

Tovább