Tartsd velünk az irányt!

Mit kínál a Nemzeti Pályaorientációs Portál a szakembereknek?

Budapest, 2015.11.11.

A Nemzeti Pályaorientációs Portál (NPP) létrehozására a TÁMOP 2.2.2 „A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése” kiemelt program keretében került sor.

A portál a pályaválasztási és pályamódosítási döntést előkészítő ismereteket tartalmaz és különböző célcsoportok kiszolgálását valósítja meg: általános iskolás, középiskolás, felnőtt, szakember, intézmény, szülő.

 A tartalom célcsoport-specifikusan érthető el az oldalon, tehát mindenki az életkorának, élethelyzetének megfelelően válogathat az eszközök-készlet és információk közül.

A portál főbb menü pontjai:

Az E-portfólió menü pontot a regisztrációt követően személyes mappaként tudja használni. Ebbe mentheti és gyűjtheti az Ön számára fontos, hasznos információkat vagy a kedvenc tartalmakat. Ide bármikor visszatérhet és bővítheti a portfólió tartalmát.

Tanácsadók Virtuális Közössége

A szakemberek regisztráció után válhatnak a Tanácsadók Virtuális Közösségének (TVK) tagjaivá. A közösség a tanácsadói munka minőségbiztosítását segíti elő illetve a közösség tagjai megoszthatják egymással tapasztalataikat. A Módszertani segédanyagok almenüben hasznos szakmai irodalmat és a témához kapcsolódó tanulmányokat találnak.

Online tanácsadás

Regisztráljon portálunkon és legyen tagja azon szakembereinknek, akik biztosítják az online tanácsadások megvalósulását.

Kérdőívek

A portálon olyan pályaorientációt támogató kérdőív-készletet talál, mely a különböző célcsoportoknak abban segít, hogy feltérképezzék képességeiket, kompetenciáikat, valamint bővítsék önismeretüket.

A kérdőívek és tesztek célja, hogy a felhasználóknak támogatást nyújtson a tudatos döntéshozásban és a sikeres pályaépítésben. A szakemberek számára elérhetőek a pályaorientációs szolgáltatások hatékonyságának mérését szolgáló kérdőívek is, illetve PDF formátumban is letölthetőek az egyes kérdőívek.

Keresők

A Keresők menüpont alatt 8 különböző kereső funkció vehető igénybe, melyek biztosítják a különböző célcsoportok igényeit és megkönnyítik tájékozódásukat.

Foglalkozás-kereső 

Szakképesítés-kereső  

Felsőoktatás-kereső

Közoktatási intézmények keresője 

Középiskolai tagozat kereső

Bérkereső

Tanácsadó-kereső

Foglalkoztatási részleg kereső

Filmek:

Több mint 500 rövid film készült a különböző foglalkozást vagy munkakört végzőkkel.

Céljuk, hogy bepillantást nyújtsanak az adott szakterületen dolgozók mindennapjaiba, továbbá eligazítást adjanak arról, hogy az adott szakma milyen képességeket, kompetenciákat igényel és milyen végzettség szükséges a foglalkozás betöltéséhez.

Foglalkozás leírások:

Ebben a menüpontban több mint 700 db újgenerációs foglalkozás leírás áll a felhasználók rendelkezésére. Ezek célja, hogy a portál olvasója képet kapjon a különböző foglalkozásokról. A leírásokból az is kiderül, hogy milyen feladatokat, tevékenységeket végeznek munkavégzés közben, hány órát és milyen körülmények között dolgoznak, vagy mennyi pénzt keresnek havonta a különböző munkakört betöltők.

Tudástár:

 A Nemzeti Pályaorientációs Portál Tudástár menüje számos hasznos információt, tananyagot, szakirodalmi jegyzéket tartalmaz, annak érdekében, hogy segítse a tájékozódást. Ezt a célt szolgálja a Tananyagok, Fogalomtár, Hasznos linkek almenü is.

A Munkaadók mondták almenüben több mint 500 riportból tájékozódhat a munkáltatók elvárásairól, a cégek/szervezetek toborzási gyakorlatairól és a karrier-építési lehetőségekről.

 

Vissza a hasznos információkhoz