Tartsd velünk az irányt!

Hasznos információk

Ismertető


Nem tudja pontosan, hogy szülőként mit tehet gyermeke sikeres iskola- és pályaválasztásának érdekében? Hogyan támogassa gyermekét a karrierépítésében? A diákévek alatt milyen tapasztalat és gyakorlatszerzési lehetőségek vannak?  Itt mindent megtudhat, amit a pályaorientáció kapcsán tudni érdemes. A Hasznos információk szülőknek almenü cikkeiben sok fontos információt összegyűjtöttünk Önnek, hogy megkönnyítsük a tájékozódást.

Munkaadók mondták


A Hasznos információk szülőknek/Munkaadók mondták almenüpontban a munkáltatók szemszögéből ismerkedhet meg a szakmákkal. Több mint 500 riportot olvashat különböző foglalkozások munkaadóival, amelyekből többek között munkáltatói elvárásokról, toborzási gyakorlatokról és karrier-építési lehetőségekről tájékozódhat.
Olvassa el az izgalmas interjúkat, ajánlja gyermekének is, és alkossonak közösen minél pontosabb képet a különböző foglalkozásokról valamint munkakörökről!

Tovább

Interaktív játék

Puzzle


Amellett, hogy a puzzle remek kikapcsolódás, nagyon hasznos is lehet az Ön és gyermeke számára. A játékon keresztül segítséget kaphatnak, hogy különféle készségeiket fejlesszék, hogy gyermeke felkészüljön a felnőtt létre, amihez számtalan különféle készségre, képességre van szüksége.    Tudta, hogy a puzzle a szórakozáson kívül ragyogóan fejleszti a vizuális észlelést,  a kombinációs készséget, fejleszti a térlátást és a problémamegoldáshoz szükséges készségek elsajátítását? Kifejlődik az összetartozó részek értelmes egészként való észlelése, vizuális információk téri elrendezése, sorba rendezése. De sikeresen alakítja a személyiség fejlődését, megtanít szembenézni a nehézségekkel, így megnyitja az utat abba az irányba, hogy képes legyen a felbukkanó helyzeteket megoldani, a munka gyümölcsét értékelni. Mivel a puzzle esetében csakis egyetlen  helyes megoldás lehet, ezért kitűnően fejleszti logikai képességet, az összpontosító, koncentrációs képességet, erősíti a célra irányulást, valamint a kitartás képességének erősödésére is jó eséllyel számíthatnak.

Tovább

Életpálya tanácsadás folyóirat


Az Életpálya-tanácsadás folyóirat a TÁMOP-2.2.2-12/1 „A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése” című kiemelt projekt tudományos-ismeretterjesztő stílusban megjelenő szaklapja. A folyóirat az életpálya-tanácsadás és a pályaorientáció témakörében közöl érdekes és naprakész információkat.

Tovább

Tananyagok


A TÁMOP-2.2.2-12/1-2012-0001 azonosítószámú „A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése” című kiemelt projekt meghatározó szakmai eleme  a "Pályaorientációs konzulens és Nemzeti Pályaorientációs Portál felhasználó" képzés.
A képzés célja, hogy a leendő pályaorientációs konzulensek a képzés elvégzésével képessé váljanak a feladatkörükben jelentkező pályaorientációs feladatok ellátására, konzultáció megtartására, a felmerülő kérdések megválaszolására, a munka és tanulás világához kapcsolódó útmutatásra.

Tovább

Fogalomtár


A fogalomtár hasznos információkat és definíciókat mutat be a pályaorientáció területéről. Nézzen utána a pályadöntésekkel, életpálya-tanácsadással, iskolaválasztással és tanulmányokkal kapcsolatos fogalmaknak!

A fogalomtárban a téma részletesebb kifejtésének helyéről, forrásáról is tájékozódhat.

Tovább

Hasznos linkek


Még több információra van szüksége? Tudakozódjon a pályaorentáció témájában!
A hasznos linkek gyűjteménye segíti Önt a további tájékozódásban. A hivatkozások könyvtárakba rendeződnek, amelyekbe belépve részletesebb altémákat nyithat, így elmerülhet a részletekben is.
Válogasson a hasznos linkek között és klikkeljen az Önt érdeklő témákra!

Tovább

Gyakori kérdések-válaszok


A portál használatával kapcsolatos gyakori kérdésekre adott válaszokat tudja itt megtekinteni.

Tovább